JB Crimson King

 JB Crimson King


Nimi JB Crimson King ''Kingi''
Rotu Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli
Ruuna
Väri Tummanpunarautias (ee aa)
Säkäkorkeus 167cm
Syntynyt 17.9.2017, Hollanti
Ikä 
14-vuotias

Painotus Harrastehevonen
Koulutustaso Helppo A, 80cm (ennen 120cm)
Ajo-opetttu Kyllä
Irtohypytetty Kyllä
Juoksutettu Kyllä

Kasvattaja VRL-06585, Järnby
Omistaja VRL-14956, Utupolun ravitalli

Kingi majoittautuu Kultasaaren Kartanolla, karsinapaikka nro 16.

Luonne


Muistatteko sen vanhan lastensadun, Koko kylän Kingi? Se voisi olla suoraan myös meidän Kingistä kertova, niin paljon samankaltaisuuksia niistä löytyy. Ihana, sympaattinen King hurmaa ihmiset usein valloittavalla, lähes koiranpentumaisella luonteellaan. Utelias, vähän hömelö ja yksinkertainen, mutta kaikenkaikkiaan todella hyväsydäminen hevonen. Mistä lie sitten johtuu, että King on elämänsä aikana vaihtanut kotia jo aivan liian monta kertaa..? Kenties Kingin hyväsydämisyys saa ihmiset sivuuttamaan sen alkuhuuman jälkeen ja mielenkiinto katoaa jonkun tulisemman ja haastavamman tapauksen ilmaannuttua. King ei todella vaadi ihmisiltä muuta, kuin vähän ymmärrystä ja rakkautta. King on sellainen, joka kuuntelee kaikki huolesi ja painaa päänsä syliisi niin pitkäksi aikaa, kuin sitä tarvitset. Vaikea uskoa, että hevonen jolla on niin suuri sydän, ei ole siitäkään huolimatta löytänyt vielä sitä omaa sydänystäväänsä.

Ratsain King on kuuliainen ja kärsivällinen, muttei tee turhaan mitään pyytämättä. Kingillä on miellyttävästi omaa eteenpäinpyrkivyyttä ilman että se olisi joka hetkellä lähtemässä lentoon, mutta jos mahdollista niin tämä punainen herrasmies osaa kyllä valita aidan, joka on matalin. Etenkin kuumalla säällä King jää helposti pohkeen taakse, tämä hevonen on luotu kevään viileisiin tuuliin sekä talven vienoihin pakkasiin. Kouluratsastuksen parissa King on osaava, mutta jäisi helposti raskaaksi kädelle mikäli sitä ei ratsasta takaosalle ja myönnettäköön, että ei King varsinaisesti koulukiemuroista syty. Laukanvaihdoissa ajoittain herra saattaa tosin riemastua, varsinkin jos niitä tekee useamman putkeen.

Maastossa King on melko varma, mutta viihtyy parhaiten ystävän kanssa. Maastossa King ei ole elämänsä aikana turhan paljoa päässytkään menemään, joten alkujännityksestä varmasti pääsee ylitse kunhan siihen saa rutiinia. Esteillä näkee, että King on estehevoseksi jalostettu. Sillä on mielettömän hieno hyppytekniikka ja se osaa katsoa paikat todella hyvin itse, eikä se koskaan kiellä - ei siis ikinä. Niin hienoa kuin se ratsastajasta onkin ettei hevonen koskaan epäröi, on sillä Kingin kanssa ollut oma veronsa.

Miellyttämishaluisuutensa takia Kingin oikeaan etujalkaan kehittynyt jännevamma ehti mennä jo melko pahaksi, ennenkuin se ehdittiin huomaamaan. Ori jäi suorilta tein lähes vuoden sairaslomalle, jossa sitä kuntoutettiin ensin pelkällä karsinalevolla ja kylmäyksellä. Tulevaisuuden ennuste on onneksi kuitenkin hyvä, mutta isoille esteradoille King ei todennäköisesti enää sovellu. Eläinlääkäri arveli, että maksimissaan 80cm korkeita esteitä King pystyy vielä hyppäämään, muttei treenaamaan esteillä säännöllisesti. Siitä syystä Lindsayt päättivät laittaa kultaisen orinsa myyntiin, sillä kovan luokan kilpatallissa ei vain ole järkevää pitää niinsanotulle harrastetasolle jäävää hevosta... Niimpä Kingi päätyi minulle.

Kingi ruunattiin kesällä 2021.


Sukutaulu

i. PHX Desert King
Punarautias, 174cm
FWB
ii. Montblue Dom
Musta, 168cm
iii. Valiant Montclair
iie. Lila von Silbereiche
ie. H.D This Girl is on Fire
Kimo, 169cm
iei. Alegre's Musical
iee. le Rêve Paradoks
e. Shadow's Cinnamon Buns
Rautias, 169cm
FWB
ei. Shadow's Custom Made
Rautias, 168cm
eii. Valiant Campo Giro
eie. Virginia F
ee. Elbereth vd Shadow
Kimo, 168cm
eei. Honest Broker FW
eee. Elendil vd Shadow


KuvagalleriaPäiväkirja

Ei lähtenyt kaikki ihan niin kuin piti - 22.10.2021
Voi kuinka ne kuukaudet vaan vierii ja vierii! Kingi on asustanut minulla jo muutaman kuukauden, mutta eihän tässä ajassa ole tuntunut yhtään siltä, että oltaisiin keretty tutustua vielä läheskään niin paljon kuin oltaisiin voitu! Melkein heti kun oli ori asettunut taloksi vietiin raukalta miehyys (ja näin yhtäkkisesti hänen sukupuoli-identiteettinsäkin muuttui, mutta onneksi se ei muuttanut herraa suuntaan tai toiseen) ja osittain senkin takia en ole selässä juurikaan käynyt. Annoin sen toipua tästä muutoksesta täydellisessä rauhassa, eikä oikeastaan silloinkaan vielä noustu selkään. Edellinen omistaja oli sanonut, että ei orilla - siis ruunalla - oltu paljoa maastoiltu joten en yksin sen kanssa uskaltanut heti kättelyssä sinne lähteä. Olihan meillä myös kaikki satuloiden ja muiden hankkimiset kesken ja viimein kuin sain inspiraatiota nousta selkään näiden monien mutkien jälkeen tajusin, että eihän täällä ole mitään muuta missä ratsastaa kuin ravirata ja maastot.. noh. Eikun tallia etsimään, jonne viedä tämä kultakimpale - olisihan se siis myös itselleni hyvä, jos pääsisin vaikka niille ratsastustunneille. Voi miten voikaan alkaa tämä ratsuhevosen omistajan taipale! Ei sitä näin ravi-ihmisenä tule ajateltua kaikkea mitä ratsu tarvitsee.

Satulahuone


                                                                                                                                         SUOJALAATIKKO


Kuvat © Anne L | Luonne VRL-12637 | Muu materiaali omistaja
Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game horse